VI Campus Humanisticosocial d'Estiu

VI Campus Humanisticosocial d'EstiuL'Oficina per al Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el VI Campus Humanisticosocial d'Estiu.

L’objectiu principal és fomentar l’interès pels estudis d'humanitats i ciències socials entre l'alumnat de 1r de batxillerat de les Illes Balears i incentivar l'accés dels estudiants a les titulacions d'humanitats i de ciències socials.

Destinataris

  • Alumnes de 1r de batxillerat de la modalitat d'humanitats i ciències socials en centres de les Illes Balears.
  • La UIB ofereix un màxim de 14 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Lloc, dates i horari

  • Edifici Ramon Llull, campus universitari
  • Del 26 al 30 de juny de 2023, de 10 a 13.30 hores.
  • Consultau l'horari de les activitats

Activitats

Estudis Anglesos

"El mundo es un teatro. ¿Cuánto sabes sobre Shakespeare?” .Por medio de diversos materiales textuales y audiovisuales, comprobaremos que Shakespeare está en la cultura popular, en el lenguaje diario y en la psicología humana. Veremos que muchas escenas míticas nos han llegado distorsionadas, los héroes más famosos son a la vez cobardes, y los monstruos no lo son tanto. Hay mucho que no sabemos sobre Shakespeare, pero sí sabemos disfrutar de su genialidad. Profesora responsable: Eva M. Pérez. Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Història

  • "Arqueòdrom, arqueòlegs per un dia"Amb aquesta activitat els participants coneixeran com és una excavació arqueològica. Com científics recuperaran els ossos de diferents persones enterrades a les tombes del jaciment de la UIB. Amb l'ajuda dels monitors reconstruiran com varen ser enterrades. D'aquesta forma coneixeran de primera mà com fan feina els arqueòlegs, i la importància de conservar i respectar el nostre patrimoni. Professorat responsable: Jaume Garcia. Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts

  • "Història i fonts orals. Testimonis i memòries sobre l'època franquista i la transició". Aquesta activitat té com a objectiu conèixer una etapa crucial de la nostra història recent mitjançant el testimoni directe dels protagonistes. Els alumnes coneixeran les vivències d'un home i d'una dona que lluitaren contra la dictadura franquista i participaren en el procés democràtic posterior, i s'establirà un diàleg entorn del nostre passat col·lectiu i la seva projecció sobre el present. Professorat responsable: David Ginard (Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts). Hi col·laborarà: MIquel Vidal. 

Llengua i Literatura Espanyoles

"¡Ey!, ¿me prestas una palabra? Creo que también me gusta tu gramática”. El taller quiere poner en valor los diferentes fenómenos lingüísticos que pueden surgir desde una situación de contacto de lenguas como la que tenemos en Mallorca con el catalán y el castellano desde hace siglos. Para ello, los alumnos tendrán que buscar casos en los que el catalán influye sobre el castellano en su léxico, su fonética y su sintaxis a través de documentación antigua, grabaciones de audio y comentarios en la red.  Professorat responsable: Barbara Montoya i Amina Claire Cadiñano. Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Història de l'Art

«De l’espai urbà als museus: l’street art». Us propossam una mirada alternativa a l’art oficial que es troba als museus, centres culturals o galeries d’art. Una passejada pels carrerons de ciutat antiga on l’art cobra altra dimensió: l’art urbà o Street art. Un espai on els artistes propaguen la seva identitat establint un diàleg entre la ciutat, el medi ambient i la contemporaneïtat. Professora responsable: Francisca Lladó. Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts..

Llengua i Literatura Catalanes

"Detectius de la llengua". Quina relació hi ha entre la lingüística i el dret? Què és la lingüística forense? En quins principis es basa? Què fa un pèrit lingüista? A l’Edifici Ramon Llull hi ha hagut un crim i entre tots l’haurem de resoldre... Professorat responsable: Jaume Guiscafrè, Maribel Ripoll, Maria del Mar Vanrell i Elga Cremades. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General.

Filosofia (pendent)

Geografia (pendent)

Inscripció

Observacions

Els alumnes de Menorca, Eivissa i Formentera tenen l'opció d'una plaça reservada a la Residència d'Estudiants, amb règim de pensió completa. El Vicerectorat d'Estudiants i la Residència d'Estudiants subvencionen una part del preu d'aquesta estada. Consultau amb la Residència d'Estudiants, tel.: 971 17 26 00.

A més tenen a la seva disposició les instal·lacions esportives Campusesport durant l'horabaixa ja que les activitats del campus són d'horari de matí. Per l'horabaixa els estudiants inscrits al campus tenen temps lliure i no hi ha previst la realització de cap activitat.

Edicions anteriors

Col.labora

Demolab-Demotec

residència UIB