«Reduir la bretxa de gènere en STEM: Què poden fer les famílies?»

 «Reduir la bretxa de gènere en STEM: Què poden fer les famílies?» Tipus d’activitat: xerrada virtual

Descripció

Com poden les famílies contribuir a inspirar futures vocacions STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i ajudar a trencar la bretxa de gènere en aquestes disciplines? En aquesta xerrada, analitzarem el paper fonamental de l’entorn familiar en el foment d’interessos STEM entre fills, promovent la igualtat d’oportunitats.

Aquesta activitat s’emmarca en les Becas Closing the Gap d’INESDI Business Techschool, una iniciativa orientada a potenciar el lideratge femení i afavorir l’equitat en l’entorn digital.

Objectius

  • Comprendre el paper essencial de les famílies en la formació d’interessos en disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).
  • Reflexionar sobre els resultats d’una enquesta del 2024 a famílies de les Illes Balears, i entendre com poden influir en la promoció de vocacions STEM, reduint alhora els estereotips de gènere.
  • Identificar i aprofitar recursos disponibles per ajudar a trencar la bretxa de gènere en STEM.

Destinataris

Aquesta xerrada està especialment adreçada a pares i mares d’alumnes d’educació primària i secundària interessats a promoure oportunitats igualitàries i futures vocacions en STEM per als seus fills i filles.

Data, horari i lloc de realització

  • Dia: 10 de febrer de 2025, a les 19 hores
  • Lloc: una plataforma en línia

Continguts

Introducció a STEM
Què és STEM i per què és essencial per al futur laboral i social dels infants. Explorarem com els estereotips de gènere influeixen en l’elecció de carreres i quins són els seus efectes a llarg termini.

Resultats d’enquesta 2024
Presentació de les dades d’una enquesta realitzada a famílies de les Illes Balears, que analitza el seu paper en la promoció de vocacions STEM i la percepció de la bretxa de gènere en aquestes disciplines.

Recursos i activitats STEM:
Guia sobre els recursos i activitats STEM disponibles a les Illes Balears per a famílies, amb l’objectiu de fomentar vocacions i contribuir a reduir la bretxa de gènere.

Ponent

Rosa Maria Pieras Ramis és enginyera superior de Camins, Canals i Ports (UPC) i MBA (ESADE). Ha desenvolupat aquest projecte en el marc de les Becas Closing the Gap d’INESDI Business Techschool, que li han permès cursar el Màster en Transformació Digital i Innovació (edició d’octubre de 2023).

Compromesa amb l’educació col·laborativa, Rosa Maria combina la seva àmplia experiència professional amb el seu paper com a vocal de l’AFA del CEIP dels seus fills, promovent iniciatives que impulsen l’equitat i les vocacions STEM.

Inscripció

  • Podeu apuntar-vos-hi a través d’aquest formulari. Les places disponibles s’assignaran per ordre d’inscripció.
  • Unes hores abans de l’activitat, els participants rebran un correu electrònic amb l’enllaç web per accedir-hi.

Observacions

  • Durada: 60 minuts
  • Llengua vehicular: català
  • Activitat gratuïta

Organitza

Escola Politècnica Superior (EPS)