Germinam el nostre alvocat

Germinam el nostre alvocat

 

Germinam el nostre alvocat

Materials

  • Un alvocat
  • Un tassó transparent
  • Aigua
  • Quatre escuradents

Procediment

  1. Menjam un alvocat i en guardam el pinyol, que hem fet ben net amb aigua.
  2. Clavam els quatre escuradents a la meitat del pinyol; un a cada costat.
  3. Omplim un tassó d’aigua i hi posam el pinyol suspès amb els escuradents. L’hi col·locam de manera que quedi la part plana cap a baix, submergida dins l’aigua (l’ha de tapar entre un terç i la meitat). La punta del pinyol quedarà cap amunt i fora de l’aigua.
  4. Deixam el tassó a un lloc on pegui el sol.
  5. En canviam l’aigua cada setmana.
  6. Passades tres o quatre setmanes veurem que en comença a sortir l’arrel.
  7. Després de vuit o deu, en sortiran els primer brots.
  8. Quan el brot faci prop de 20 cm, el podrem sembrar en terra. A força de regar-lo molt, al cap de quatre anys ja podrem menjar alvocats nostres!

Explicació

Amb aquest experiment podem observar molt bé el procés de la germinació. Dins el pinyol de l’alvocat hi ha un embrió que, en condicions òptimes, traurà arrels i els primers brots. Amb les arrels podrà agafar nutrients (aigua i sals minerals) i amb els brots verds podrà fer la fotosíntesi.

És un experiment molt interessant, donada l’elevada mida de la llavor, que ens permet observar molt bé com en surten les arrels i els brots.