Concurs El mètode del plat en primària. Els més petits aprenen les bases d'un plat saludable!

Concurs El mètode del plat en primària. Els més petits aprenen les bases d'un plat saludable! L’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible del Delegat del Rector d’Universitat Saludable i Campus convoca el concurs El mètode del plat en primària, amb l’objectiu de promoure hàbits alimentaris més saludables. Així mateix, vol crear una dinàmica entretinguda per a que els mes petits puguin iniciar-se en l’apassionant món de la cuina saludable i les bases d’una bona alimentació.   

Qui hi pot participar? 

 Poden participar-hi tots els nins de 2n i 3r cicle de primària mitjançant una activitat promoguda des de la escola.

Procediment  

El concurs consisteix a presentar a l’Oficina Saludable i Sostenible el màxim d’un dibuix d’un plat per nin participant, que segueixi el mètode del plat junt amb una breu descripció del plat.  

Els dibuixos es podran enviar mitjançant una de les següents modalitats: 

 • Escanejats a vr.universitatsaludable@uib.es (amb el nom del concurs en el assumpte del correu). 
 • Presencialment. 
 • Correu postal (enviant un justificant d’enviament abans del final del termini) a Delegat del Rector d'Universitat Saludable i Campus. Edifici Son Lledó. Carretera de Valldemossa, km 7.5, 07122 Palma, Illes Balears 

Requisits de les preparacions 

 1. És imprescindible que totes les propostes segueixen el mètode del plat (½ del plat serà verdura, ¼ serà proteïna i ¼ serà un hidrat de carboni preferiblement, no refinats (arròs integral, pa integral, pasta integral, llegum, tubercles)). 
 2. Indicar el greix o greixos principals de la preparació: Preferiblement greixos saludables: oli d'oliva, fruita seca, etc. 
 3. D'altra banda, cal evitar:  
  • Sucres i edulcorants (sucre de taula, confitura, mel, xarop, almívar, estèvia, aspartam, sacarina, etc.)  
  •  Greixos no saludables (nata, mantega, margarina, maionesa, saïm)  
  • Carn i peix processats (embotits, paté, hamburgueses, salsitxes, pernil, surimi, etc.)  
  • Preparacions ultraprocessades i concentrats (salsa i brou precuinat, extractes de carn, pastilles de brou).
 4. Us recomanam que consulteu el següent document: Aprenem a alimentar-nos més bé. Guia per als mestres d’educació primària dels centres de les Illes Balears

Mèrits 

 1. Indicar la tècnica de cocció. Es valoraran les tècniques de cocció més saludables, com el forn, al vapor, bullit, torrat, saltat, etc.  
 2. Aliments de temporada. Es valorara que tots els aliments del plat siguin de la mateixa temporada (primavera, hivern, tardor o estiu).  

Termini de participació  

El termini per enviar la plantilla emplenada acaba el dia 1 de juny de 2022.  

Premis 

Per a la classe premiada, el premi consistirà en “Un lot de productes que fomentin la reutilització", per cada nin de la classe (Màxim 35 unitats).

Autoria de les receptes  

La recepta guanyadora es difondrà per xarxes socials amb el nom del nin i la escola guanyadora, sempre que hi hagi previ consentiment dels pares de l’infant.    

La UIB podrà fer públiques les receptes que participin en aquest concurs, a qualsevol mitjà, en paper o multimèdia. La UIB donarà preferència a la publicació de les receptes que s’adeqüin més als criteris de salut i sostenibilitat. La UIB podrà modificar qualque ingredient de la recepta a l’hora de publicar-la, i sempre ho farà havent-ho notificat prèviament a l’autor. Acceptació de les bases El fet de participar en aquest concurs implica acceptar-ne les bases. 

 Documents relacionats