Tast científic: xocolata i salut

En el marc de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2018, des del PORT-UIB i amb la col·laboració del Consell Social,xocolata hem dissenyat una activitat de ciència entorn de la xocolata centrada en la degustació d'aquest producte.

La xocolata és un aliment la ingestió del qual té efectes sobre la salut i que també produeix sensació de benestar. Això ocorre perquè conté una sèrie de components amb propietats tant beneficioses com perilloses per a la nostra salut; a més, té efectes euforitzants i estimulants.  És un aliment amb elevat contingut calòric, té greixos i sucres, però també té antioxidants com els polifenols, o altres composts com la fenetilamina (un component de la família de les amfetamines) i el triptòfan, que actua al cervell i desencadena un estat d'eufòria i benestar emocional. 

Data i lloc 

  • Dia 8 de novembre de 2018, a les 18 hores
  • Edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universtiari. Punt de trobada: vestíbul

Durada

1,5 hores    

Destinataris

Públic en general

Metodologia

En aquest taller es farà una presentació de la xocolata, els seus orígens i elaboració, qualitats nutricionals i valor per a la salut. Es presentaran algunes experiències de la investigació de la xocolata i la salut.  Acabarem el taller fent un tast de diferents tipus de xocolata, i aprendrem a fer una valoració sensorial d’aquest aliment dels déus.    

Ponent 

Doctora Pilar Roca Salom, catedràtica d’universitat del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears.

Inscripció

Més informació

Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB)
Tel.: 971 17 24 36 / 20 27
seras@uib.cat

I també ...

La Facultat de Ciències i l'Escola Politècnica Superior de la UIB, en el marc del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), participen set estands a la III Fira de la Ciència i la Tecnologia, en els quals els assistents podran gaudir experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia. Dies 11i 12 de novembre de 2018