Scratch Day de la UIB

L'Scratch Day de la UIB se celebrarà a l'edifici Anselm Turmeda, camScratch Day de la UIBpus universitari, el dissabte dia 7 de maig de 2016.

Hi haurà diferents activitats amb diferents modalitats de participació.

Programa

  • De 9.30 a 12.30 hores (en paral·lel)
    • Concurs de reptes. Els participants completaran reptes de porgramació en Scratch
    • Curs d'iniciació a l'Scratch
  • De 12.30 a 13.30 hores: Concurs de projectes (Showroom de Projectes). S'exhibiran al públic els projectes preparats per al concurs
  • De 13.30 a 14 hores: Lliurament de premis

Guanyadors

  • Concurs de reptes
    • Raquel Cañellas. Col·legi La Salle. Palma
    • Jaume Vidal Maura. Escola Global. Palma
  • Concurs de projectes
    • Equip IES Mossen Alcover: Joan Ferrer, Marc Joan Cabrer, Toni Bergas i Joan Lluis Clemens

Nota informativa i galeria fotogràfica

 

Concurs de Projectes

En què consisteix?

Des de la inscripció fins a l'Scratch Day, els participants prepararan un projecte en Scratch per al concurs. Durant l'Scratch Day aquests projectes seran exhibits al públic, i es lliuraran els premis.

Scratch Day

Qui hi pot participar?

S'hi participa en grups entre 3 i 5 estudiants, tots ells han de tenir entre 8 i 17 anys. Cada grup ha d'estar assessorat per un mentor (major d'edat que assessorarà els membres del grup).

Com us hi podeu inscriure?

Fins dia 5 d'abril de 2016, mitjançant el formulari d'inscripció.

En cas de dubte, contactau amb nosaltres a <scratch@uib.es>.

Què s’ha de lliurar i quan?

Cada grup ha de desenvolupar un projecte en Scratch al voltant del tema «Les Olimpíades». El projecte pot ser un videojoc, una animació (de tres minuts com a màxim), o una combinació dels dos.

La data límit de lliurament dels projectes és el dia 30 d’abril de 2016. Els detalls del procés de lliurament es faran arribar als inscrits.

Com es valoraran els projectes?

El jurat valorarà, tenint en compte l’edat dels membres del grup, els aspectes següents:

  • Creativitat, qualitat final del projecte i adequació de la temàtica.
  • Varietat en l'ús de les eines de Scratch —sons, escenaris, objectes, moviments, etc.
  • Qualitat algorítmica, neteja del codi i documentació —ús adequat de bucles, esdeveniments, variables, instruccions d'ús, etc.

A més, durant l’Scratch Day els diferents grups mostraran els seus projectes a tots els participants i assistents. La interacció dels participants amb el públic i el jurat serà tinguda en compte per a l’avaluació dels projectes.

Quins són els premis?

El premi principal consistirà en una tauleta-portàtil Acer One 10 (o equivalent) per a cadascun dels membres de l’equip que hagin presentat el projecte guanyador.

El jurat pot atorgar més premis als projectes que consideri especialment interessants.

 

Concurs de Reptes (modalitat general i olimpíada)

En què consisteix?

Durant l’Scratch Day es plantejaran uns reptes de programació en Scratch als participants, els quals els hauran de completar en un termini aproximat de tres hores. Hi haurà dues modalitats, la general i l'olimpíada, que difereixen en els possibles participants i els premis corresponents.

scratch

Qui hi pot participar?

S’hi participa de manera individual, i els concursants han de tenir entre 8 i 17 anys. Els estudiants que estiguin en disposició de matricular-se a la Universitat el curs que ve podran escollir participar a la modalitat olimpíada o a la general; els restants hauran de participar a la modalitat general.

Com us hi podeu inscriure?

Si us inscriviu al concurs de projectes, us podeu inscriure de manera automàtica al concurs de reptes marcant la casella corresponent.

En cas de no participar al concurs de projectes, us podeu inscriure, fins al 15 d'abril, mitjançant el formulari d'inscripció.

En cas de dubte, contactau amb nosaltres a <scratch@uib.es>.

Quins són els premis? 

  • En la modalitat general, el premi principal consistirà en una tauleta-portàtil Acer One 10 (o equivalent) per al participant que hagi resolt millor els reptes. El jurat pot atorgar més premis a les solucions dels reptes que consideri especialment interessants. 
  • En la modalitat Olimpíada, el jurat pot atorgar fins a tres premis consistents en la matrícula gratuïta del primer curs en qualsevol grau de la UIB l'any acadèmic 2016-17.

Curs d'iniciació a Scratch

En què consisteix?  

L'Scratch Day es farà un petit curs introductori a l'Scratch dirigit a nins i nines que no en tinguin cap experiència prèvia. Llavors cada infant farà un projecte en Scratch acompanyat per un adult.  

Qui hi pot participar?  

S'hi participa en parelles formades per un infant i un adult. Els nins han de tenir entre 8 i 12 anys i han d'estar acompanyats per algú major d'edat (pare, mare, tutor, mestre, amic...).  

Com s'organitza aquesta activitat?

Els nins per una banda i els adults per una altra rebran un petit curs introductori. Posteriorment, els dos grups s'ajuntaran per tal de desenvolupar cada infant, amb el seu acompanyant, el seu primer projecte en Scratch amb l'assessorament dels monitors del curs.  

Com us hi podeu inscriure?  

Fins al dia 5 d'abril de 2016, mitjançant el formulari d'inscripció.

En cas de dubte, contactau amb nosaltres a <scratch@uib.es>.  

Hi haurà premis?  

El jurat pot atorgar premis als projectes d'iniciació que consideri especialment interessants.