Escoltar

Estudia un grau

Per que estudiar a la UIB?

Som una Universitat en què el nombre d’estudiants per aula no és gran. Això facilita que el contacte amb el professorat sigui directe, proper i àgil, i fa possible que la transferència entre la recerca dels docents i la realitat de l’aula sigui constant. A més, més enllà de la recerca i la docència, a les quals tens accés de primera mà en la figura dels teus docents, la UIB compta amb tot un seguit de professionals que fan possible que el teu dia a dia a la nostra universitat transcorri sense problemes. Es tracta del personal d’administració i serveis, que amb el seu treball faciliten la teva  estada a la Universitat de les Illes Balears. Tot això sense oblidar les jornades, els tallers, seminaris, l’orientació professional, etc., que t’oferim al llarg de tot un any acadèmic en què tu ets el protagonista.

Un entorn privilegiat

El caràcter pluriinsular de les Illes Balears es reflecteix també en l’estructura de la Universitat, amb un campus a Palma i dues seus, a Menorca i a Eivissa i Formentera. A més, la UIB compta amb una xarxa de centres universitaris als pobles de l’arxipèlag. El campus s’ubica en un entorn natural. Tot el seu voltant es converteix en un espai viu amb zones humides que donen recer a espècies vegetals i animals.

Mobilitat

Oferim als nostres estudiants l’oportunitat de realitzar  part dels seus estudis o pràctiques en una altra universitat espanyola, de la Unió Europea o d’arreu del  món, a través dels programes de mobilitat i intercanvi (ERASMUS+, SICUE, CIEE, ISEP, convenis d’intercanvi ...), gestionats  pel  Servei de Relacions Internacionals (SRI). A més, participar en projectes de cooperació universitària al desenvolupament a sud-amèrica, l’Índia i Àfrica, entre d’altres

Pràctiques en empreses

Facilitam pràctiques en empreses per reforçar l’aprenentatge i promoure la inserció laboral dels nostres estudiants, ja sigui amb pràctiques curriculars integrades dins els plans d’estudis o amb pràctiques extracurriculars gestionades pel Departament d’Orientació i Inserció Professional (DOIP). Pràctiques durant les quals compaginen la seva formació acadèmica amb les activitats formatives a l’empresa. Empreses de primer nivell i de tots els àmbits confien en la UIB per a captar, seleccionar, formar i integrar a les seves plantilles el talent del futur.

Activitats culturals

Més enllà dels estudis oferim una àmplia oferta cultural per compaginar l'educació i l’entreteniment; un grapat d’activitats com: seminaris, tallers, conferències, concerts, cicles d’òpera o cinema, i la Coral Universitat de les Illes Balears.

Disposam de 21 sales d’ordinadors i, a més, oferim els nostres estudiants Wi-Fi gratuïta al campus, a l’edifici Sa Riera i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Campus saludable

El lema Mens sana in corpore sano no només el pensam sinó que també el practicam. Una vida saludable ajuda al creixement personal i psíquic per superar els reptes diaris als quals ens enfrontam. A les instal·lacions esportives els nostres estudiants trobaran entre altres, una piscina coberta olímpica tractada per electròlisi, un clor creat a partir de la sal. A més hem posat en marxa diferents programes relacionats amb menús saludables.

Biblioteques

Destina més de 2.500 metres quadrats al servei de biblioteques i arxius, repartits en 15 centres. La xarxa ofereix també el préstec de lectors de llibres electrònics, ordinadors portàtils i l'accés a microfilms, microfitxes i escàner.

Qualitat

La UIB és una universitat de prestigi reconegut en la recerca i amb un fort impacte internacional. Així ho demostren els resultats assolits en diferents rànquings que avaluen la qualitat de la recerca i la docència.