Ciència per a tothom Menorca 2024

Ciència per a tothom Menorca 2024Aquesta activitat neix de la inquietud del professorat de la UIB per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre el jovent.

El seu principal objectiu és promoure els estudis de caire científic i tècnic entre l’alumnat d’educació secundària, i consisteix en la realització d’un conjunt d’activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics de quart d’ESO i de primer de batxillerat.

Destinataris

Estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de ciències i tecnologia.

Dates, horari i lloc

Centres educatius

  • Dies 20, 21 i 22 de març de 2024, en torns d’una hora i mitja aproximadament.
  • Seu de Menorca. C/ de Santa Rita, 11. Alaior.

Activitats

Es presentaran tres activitats, una de física, una altra de biologia i una darrera d'informàtica elaborades pel Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB)

Activitats

Física: El pla inclinat 

L'alumnat mesura els valors de les components del pes per diferents angles del pla inclinat i també determinen el coeficient de fregament d'un bloc de fusta en un pla horitzontal. 

Biologia: Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster

L'alumnat té l'oportunitat de treballar amb Drosophila melanogaster, un dels animals més comuns en els experiments de genètica. Observaran la seva morfologia en estat salvatge així com els efectes d'algunes mutacions.

Enginyeria Informàtica: Endinsa’t en el món de la robòtica

Introduirem a l'alumnat en el món de la robòtica mòbil amb LEGO. Coneixeran les bases de la programació proposant una sèrie de reptes que els nostres robots hauran d'assolir. A més, coneixeran les implicacions que té programar un robot que interactua amb l'entorn físic mitjançant sensors i actuadors.

Inscripció

  • Termini d'inscripció: fins dia 31 de gener de 2024
  • Formulari d'inscripció
  • Es prioritzarà la participació del màxim nombre de centres per ordre d’inscripció.
  • Cada centre podrà sol·licitar fins a tres activitats amb ordre de preferència. Un centre podrà realitzar més d’una activitat en cas que quedin places lliures.
  • Acabat el termini d'inscripció, s'adjudicaran les places i s'establirà un calendari d'activitats que rebreu per correu electrònic i també es publicarà en aquesta pàgina web.

Més informació

Oficina per al Programa d'Orientació i Transició a la Universitat
Tel.: 971 17 24 36 / 20 27
seras@uib.cat

Organitza

PortUIB

Amb el patrocini de

Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital

 La Caixa   Fundacio Sa Nostra  CaixaBank