IV Campus Humanisticosocial d'Estiu

IV Campus Humanisticosocial d’EstiuAlumnes seleccionats

Horari de les activitats

El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el IV Campus Humanisticosocial d'Estiu.

L’objectiu principal és fomentar l’interès pels estudis d'humanitats i ciències socials entre l'alumnat de 1r de batxillerat de les Illes Balears i incentivar l'accés dels estudiants a les titulacions d'humanitats i de ciències socials.

Destinataris

  • Alumnes de 1r de batxillerat de la modalitat d'humanitats i ciències socials en centres de les Illes Balears.
  • La UIB ofereix un màxim de 16 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Lloc, dates i horari

  • Edifici Ramon Llull, campus universitari
  • Del 28 de juny al 2 de juliol de 2021, de 10 a 13.30 hores
  • Horari de les activitats

Activitats

Durant el Campus es duran a terme els següents activitats:

Estudis Anglesos: "El mundo es un teatro. ¿Cuánto sabes sobre Shakespeare?” .Por medio de diversos materiales textuales y audiovisuales, comprobaremos que Shakespeare está en la cultura popular, en el lenguaje diario y en la psicología humana. Veremos que muchas escenas míticas nos han llegado distorsionadas, los héroes más famosos son a la vez cobardes, y los monstruos no lo son tanto. Hay mucho que no sabemos sobre Shakespeare, pero sí sabemos disfrutar de su genialidad. Profesora responsable: Eva M. Pérez. Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Filosofia: "Reflexió sobre els fonaments de la democràcia i la comunitat". A través de l'anàlisi de dues metàfores (el futbol i els escacs), ens acostarem a una reflexió sobre el funcionament de les regles que regeixen el funcionament de la nostra societat, i ens preguntarem sobre el sentit que tenen les normes que ens hem donat: fins a quin punt són les regles les que creen el concepte de la "normalitat", i quin paper pot jugar la reflexió filosòfica en el seu qüestionament. Professorat: Juan González. Departament de Filosofia i Treball Social.

Geografia: "Si vols veure el món amb uns altres ulls, puja als satèl·lits amb nosaltres i podràs mirar per una Finestra des de l’Espai". El canvi de mentalitat que experimenten molts d'astronautes després d’observar la Terra amb perspectiva és un privilegi que volem posar al teu abast amb aquesta experiència. A Una Finestra des de l’Espai, mirarem, des de la perspectiva de diferents satèl·lits, com ara Aqua, Sentinel o Landsat, les illes Balears i també qualsevol altre indret del planeta. Professorat responsable: Joan Bauzà. Departament de Geografia. Servei de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció

Història: "Arqueòdrom, arqueòlegs per un dia". Amb aquesta activitat els participants coneixeran com és una excavació arqueològica. Com científics recuperaran els ossos de diferents persones enterrades a les tombes del jaciment de la UIB. Amb l'ajuda dels monitors reconstruiran com varen ser enterrades. D'aquesta forma coneixeran de primera mà com fan feina els arqueòlegs, i la importància de conservar i respectar el nostre patrimoni. Professorat responsable: Jaume Garcia. Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts

Llengua i Literatura Espanyoles: "Manuscritos y humanidades digitales: de la Edad Media al siglo XVIII" ¿Cómo evoluciona la lengua a lo largo de los siglos? ¿Cómo se estudia la lengua antigua? En este taller haremos una aproximación al estudio de la historia de la lengua mediante manuscritos medievales castellanos y manuscritos mallorquines del siglo XVIII. Aprenderemos a leerlos y a consultarlos a través de bases de datos en línea con el objetivo de rastrear el cambio lingüístico. Professorat responsable: Marina Gomila. Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica

Història de l'Art:  "Dels romans als turistes. Una passejada per la façana litoral de Palma". Us proposam un viatge al passat i al present de Palma amb una ruta pel Parc de la Mar. Descobrirem com s’ha pensat la relació amb la Mediterrània al llarg dels segles, perquè es va aixecar i enderrocar la murada, i com el segle XX va canviar la manera de pensar l’arquitectura, la ciutat i el territori.  Professorat responsable: María Sebastián. Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.

Llengua i Literatura Catalanes:

  • "En Harry i en Gòl·lum també parlen en català!". En aquest taller traduirem al català algunes seqüències de llibres i films actuals, com Harry Potter, El hòbbit i El Senyor dels Anells. Professorat responsable: Alvaro Calero. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General
  • "Detectius de la llengua". Quina relació hi ha entre la lingüística i el dret? Què és la lingüística forense? En quins principis es basa? Què fa un pèrit lingüista? A l’Edifici Ramon Llull hi ha hagut un crim i entre tots l’haurem de resoldre... Professorat responsable: Jaume Guiscafrè, Maribel Ripoll, Maria del Mar Vanrell i Elga Cremades. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General

Inscripció

Observacions

Els alumnes de Menorca, Eivissa i Formentera tenen l'opció d'una plaça reservada a la Residència d'Estudiants, amb règim de pensió completa. El Vicerectorat d'Estudiants i la Residència d'Estudiants subvencionen una part del preu d'aquesta estada. Consultau amb la Residència d'Estudiants, tel.: 971 17 26 00.

A més tenen a la seva disposició les instal·lacions esportives Campusesport durant l'horabaixa ja que les activitats del campus són d'horari de matí. Per l'horabaixa els estudiants inscrits al campus tenen temps lliure i no hi ha previst la realització de cap activitat.

Edicions anteriors

Col.labora

Demolab-Demotec

residència UIB