III Campus Humanísticosocial d'Estiu (virtual)

III Campus Humanísticosocial d'Estiu.

El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el III Campus Humanísticosocial d'Estiu, enguany en format virtual.

L’objectiu principal és fomentar l’interès pels estudis d'humanitats i ciències socials entre l'alumnat de 1r de batxillerat de les Illes Balears.

Destinataris

 • Alumnes de 1r de batxillerat de la modalitat d'humanitats i ciències socials en centres de les Illes Balears.
 • La UIB ofereix un màxim de 20 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Lloc, dates i horari

 • Activitats mitjançant una plataforma virtual
 • Dies 22, 23, 25 i 26 de juny de 2020, de 10 a 13.30 hores

Objectius

 • Potenciar l'interès dels joves estudiants de 1r de batxillerat per les humanitats i les ciències socials.
 • Incentivar l'accés dels estudiants a les titulacions d'humanitats i de ciències socials.

Activitats

 • En Harry i en Gòl·lum també Parlen en Català! En aquest taller, traduirem al català algunes seqüències de llibres i films actuals, com Harry Potter, El hòbbit i El Senyor dels Anells.
 • La Casa i l’Art. La quarantena ha fet que tornem a parlar de ca nostra i que ens hi fixem, però l'interès per reflexionar sobre on vivim i com no és nou. Als segles XIX i XX, l’habitatge ha estat un tema de debat en el món de l’art, i en aquest taller veurem de quina manera els arquitectes i artistes l'han pensat i representat.
 • Les Dones Invisibles. L'objectiu és mostrar als futurs alumnes alguns exemples de com el coneixement científic de vegades s’ha oblidat de les dones, amb la qual cosa s’han produït biaixos de gènere que poden repercutir en la seva seguretat i salut.
 • Manuscritos y humanidades digitales: introducción a la lingüística de corpus. Este taller tiene como objetivo acercar a los alumnos a la investigación lingüística en torno a la documentación manuscrita. Trabajaremos con diversos recursos en línea de acceso abierto, especialmente corpus lingüísticos, y haremos partícipes a los alumnos de cómo el estudio de los manuscritos nos ayuda a conocer la evolución que se ha dado en la lengua española a lo largo de los siglos.
 • De la dictadura a la democràcia. Testimonis orals sobre l'antifranquisme i la transició a les Illes Balears. Aquesta activitat té l'objectiu d'explicar una etapa crucial de la nostra història recent a través del testimoni directe dels protagonistes. Els alumnes coneixeran les vivències d'un home i d'una dona (Miquel Rosselló i Lila Thomàs) que lluitaren contra la dictadura franquista, i entaularan un diàleg amb ells.
 • Si vols veure el món amb uns altres ulls, puja als satèl·lits amb nosaltres i podràs mirar per Una Finestra des de l’Espai. El canvi de mentalitat que experimenten molts d'astronautes després d’observar la Terra amb perspectiva és un privilegi que volem posar al teu abast amb aquesta experiència. A Una Finestra des de l’Espai, mirarem, des de la perspectiva de diferents satèl·lits, com ara Aqua, Sentinel o Landsat, les illes Balears i també qualsevol altre indret del planeta.
 • El nom de la rosa 2.0: llengües, crims i manuscrits. Quan comença la criminalística moderna? En quins principis es basa? Com treballa un pèrit de veu? Quin és el crim i de quina manera es relaciona amb un manuscrit? Quin paper hi tenen les llengües? A la UIB hi ha hagut un crim i entre tots l’haurem de resoldre...

Inscripció

Edicions anteriors

Organitza

PortUIB

Col.labora

bankia. Fundació Sa Nostra

residència UIB