Escoltar

Activitats Menorca 2018-19

Ciència per a tothom: Demolab i Demotec Menorca 2020

Els programes Demolab i Demotec són uns programes de la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior de la UIB que es desenvolupen en el marc del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears.demolab

El seu principal objectiu és promoure els estudis de caire científic i tècnic entre l’alumnat d’educació secundària, i consisteix en la realització d’un conjunt d’activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics de quart curs d’ESO i de primer curs de batxillerat.

Destinataris

Estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de ciències i tecnologia.

Dates, horari i lloc

Centres educatius

  • Dies 10, 11 i 12 de març de 2020, en torns d’una hora i mitja aproximadament.
  • Seu de Menorca. C/ de Santa Rita, 11. Alaior.

Activitats per a centres educatius

Es presentaran tres activitats, una de física, una altra de biologia i una darrera de matemàtiques, elaborades pel Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB)

Física. El pla inclinat 

L'alumnat mesura els valors de les components del pes per diferents angles del pla inclinat i també determinen el coeficient de fregament d'un bloc de fusta en un pla horitzontal. Consultau el protocol.

Biologia: Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster

L'alumnat té l'oportunitat de treballar amb Drosophila melanogaster, un dels animals més comuns en els experiments de genètica. Observaran la seva morfologia en estat salvatge així com els efectes d'algunes mutacions.  Consultau el protocol.

Matemàtiques. Jocs topològics

Introduirem el concepte de Topologia i jugarem amb algunes de les propietats que estudia aquesta "geometria de plastilina". No es necessita tenir cap coneixement previ de Topologia. Consultau el protocol.

Inscripció dels centres educatius

Del 12 al 22 de novembre de 2019

  • Formulari d'inscripció
  • Es prioritzarà la participació del màxim nombre de centres per ordre d’inscripció.
  • Cada centre podrà sol·licitar fins a tres activitats amb ordre de preferència. Un centre podrà realitzar més d’una activitat en cas que quedin places lliures.
  • Acabat el termini d'inscripció, s'adjudicaran les places i s'establirà un calendari d'activitats que rebreu per correu electrònic i també es publicarà en aquesta pàgina web.
  • Per a més informació, enviau un missatge a <seras@uib.cat

Activitats per a públic en general

  • Dia 11 de març de 2019, a les 18 hores
  • Seu de Menorca. C/ de Santa Rita, 11. Alaior.

Es duran a terme activitats relacionades amb la ciència (en preparació). No cal fer cap inscripció.

Col·labora

Residència d'Estudiants

 

 

 Enllaços d'interés