Escoltar

Activitats a Mallorca 2019-20

Què és (i què no és) el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat, TDAH

El TDAH és un trastorn molt prevalent en la infància, amb moltes implicacions en el desenvolupament de l’infant, en l’àmbit familiar, de relació amb els altres i també escolar. Però, a més a més, és un trastorn controvertit: hi ha Què és (i què no és) el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat, TDAHprofessionals i investigadors que fins i tot neguen que existeixi i després hi ha múltiples creences i propostes d’intervenció extremadament variades. Tot plegat fa, com sovint passa, que l’excés d’informació creï desinformació.

Objectiu

L’objectiu de la xerrada serà explicar clarament què és el TDAH, com s’ha d’entendre, avaluar i diagnosticar, com s’ha de diferenciar de tot el que no és TDAH, i com s’ha d’abordar.

Destinataris

  • Famílies de primària, ESO, batxillerat i FP

Dates confirmades

  • Dia 22 de gener de 2019 a les 17,15 hores a la Cooperativia Son Verí Nou, carrer del Ficus, 2, 07609 Son Verí Nou. Llucmajor
  • Dia 31 de gener de 2019, a les 19 hores a la  sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari i per videoconferència a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Ponents

Personal de la Unitat d’Assessorament Psicològic Infantil (UAPI). Coordinador: Dr. Mateu Servera Barceló, professor titular d'universitat del Departament de Psicologia.

La Unitat d’Assessorament Psicològic Infantil (UAPI) va néixer l’any 2007 com una unitat de suport als infants del PDI, del PAS i dels estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB). La UAPI forma part de les unitats del Servei Universitari d’Atenció Psicològica (SUAP-UIB) i de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). El seu principal objectiu és potenciar la translació dels coneixements científics en el camp de la psicopatologia infantil a l’àmbit clínic, de manera que s’ajudi a millorar els procediments d’avaluació, diagnòstic, assessorament i tractament per millorar la vida dels infants, els pares i els educadors.

Inscripció

  • Xerrada a Palma. L'aforament de la xerrada és limitat degut a la capacitat de la sala. Cal emplenar el següent formulari amb les vostres dades
  • Xerrada a Son Verí Nou: no cal inscripció
  • Activitat gratuïta

Calendari d'activitats