I Concurs «El meu primer experiment» de la UIB

El Departament de Química de la UIB convoca el I Concurs «El meu primer experiment», amb l’objectiu de promocionar i incentivar l’interès per la Ciència entre els més petits.   experiment

Qui hi pot participar?
 • Pot participar-hi qualsevol alumne de primària de les Illes Balears juntament amb un dels seus professor.
 • Cada vídeo serà realitzat per un equip format per un màxim de cinc alumnes i un professor responsable.
 • Cada alumne només pot participar en un equip.
 • Un professor pot participar en més d’un vídeo amb diferents alumnes.
Inscripció

El professor responsable de cada equip d’alumnes ha d’emplenar el formulari d’inscripció, abans del 23 de marc de 2018. Cal fer una inscripció per cada vídeo que es presenti al concurs.

Un cop rebuda la sol·licitud d’inscripció, s’enviarà un correu electrònic al professor responsable amb les instruccions per enviar l’arxiu de vídeo i, en cas que els alumnes en siguin els protagonistes, cal adjuntar el permís escrit dels pares o tutors perquè la seva imatge aparegui al vídeo. El termini per enviar el vídeo i la documentació acaba el dia 20 d'abril de 2018.

Procediment

Els vídeos acceptats es pujaran al Facebook del Departament de Química.

Valoració dels vídeos rebuts

S'estableixen tres categories:

 • 1r i 2 de primària
 • 3r i 4t de primària
 • 5è i 6è de primària

Els tres vídeos de cada categoria que hagin rebut un major nombre de «M’agrada» a la pàgina de Facebook DquimicaUIB, se seleccionaran per ser valorats per la Comissió de Direcció del Departament, que triarà el vídeo guanyador de cada categoria.

Premis
 • Els alumnes del vídeo guanyador de cada categoria rebran de premi un val per a l’adquisició de material didàctic o informàtic i un diploma acreditatiu.
 • El centre educatiu del video guanyador de cada categoria rebrà material didàctic o de laboratori i un diploma acreditatiu.
 • Els alumnes dels vídeos finalistes de cada categoria rebran un diploma acreditatiu.
Lliurament de premis

Durant el mes de maig es realitzarà un acte de lliurament de premis a la UIB, al qual estan convidats tots els participants (alumnes i professors) així com les famílies i els amics i els membres del Departament de Química.

La data de l’acte s’anunciarà al Facebook del Departament de Química.

 

La participació en aquest concurs suposa la total acceptació d'aquestes bases i la conformitat amb les decisions del jurat. L'incompliment de les bases del concurs pot ser causa de desestimació i de reintegrament dels premis.

El comitè organitzador queda facultat per resoldre qualsevol contingència no prevista en aquestes bases. Les decisions que es prenguin en aquest sentit seran inapel·lables.

Col·labora
 • Editoral Santillana
Més informació

Dra. María del Carmen Rotger Pons