XIII Olimpíada d'Economia

L'Olimpíada d'Economia de les Illes Balears constitueix la fase local de l'Olimpíada Espanyola d'Economia.

L'Olimpíada Espanyola d'Economia és un concurs amb caràcter acadèmic i educatiu que intenta incentivar i estimular l'estudi de l'economia entre els joves, premiar l'esforç i divulgar els estudis d'economia, així com establir vincles estables entre les universitats, els centres d'educació secundària, els professors d'economia de batxillerat i els alumnes interessats en el món de l'economia, que seran els futurs estudiants a les facultats. La Universitat no es pot abstreure dels problemes formatius dels estudiants que ocuparan les seves aules en un futur immediat, i comprèn la importància de mantenir contactes i estrènyer relacions amb els centres d'educació secundària, per poder intercanviar coneixements i experiències. Per tant, l'Olimpíada Espanyola d'Economia en les fases local i nacional pretén servir de punt de trobada entre els dos nivells educatiu

Bases de la fase local. Olimpíada d'Economia de les Illes Balears

  1. L'objectiu fonamental de l'Olimpíada d'Economia de les Illes Balears consisteix a estimular l'estudi de l'economia i de l'empresa entre els joves amb capacitat reflexiva i emprenedora, oferint la possibilitat de competir en un concurs d'àmbit regional i nacional, i ser premiat en reconeixement de l’excel·lència acadèmica.
  2. Poden participar-hi tots els alumnes de centres d’educació secundària de les Illes Balears que estiguin matriculats durant el curs 2016-17 de la matèria Economia de l’Empresa de segon de batxillerat.
  3. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari en línia, abans del 25 d’abril de 2017.
  4. La inscripció la farà en línia el tutor, el qual farà constar la relació d’alumnes que es presenten a les Olimpíades. Si hi ha algun problema, podeu posar-vos en contacte amb <toton.buades@uib.es>, de la Facultat d’Economia i Empresa.
  5. Els temes de què tractarà la prova són els corresponents al programa de la matèria Economia de l’Empresa que es fixa per a la prova d’accés a la Universitat. És a dir, el temari de l’Olimpíada coincideix amb el temari fixat per a la matèria Economia de l’Empresa per a la PAU. A més, s’hi afegeix una pregunta referent a qüestions d’actualitat econòmica.
  6. La prova es farà el dijous 27 d’abril de 2017 a les 12 hores, a la sala d'actes de l’edifici Melchor Gaspar de Jovellanos, i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera.
  7. La prova consta de vuit preguntes: cinc de teòriques i tres de pràctiques. La puntuació de cada pregunta teòrica és d’1 punt. Les pràctiques valen 5 punts (1 punt la 6a pregunta i 2 punts la 7a i la 8a).
  8. La Facultat d’Economia i Empresa nomenarà una comissió acadèmica, presidida pel coordinador acadèmic, que avaluarà les proves.
  9. Premis:
  10. Els centres dels tres primers alumnes classificats rebran 200 euros en un xec regal d’El Corte Inglés bescanviable en material informàtic, audiovisual, didàctic o bibliogràfic.
  11. Comissió organitzadora
    • Andreu Sansó Roselló, degà de la Facultat d’Economia i Empresa.
    • Maria Llompart Bibiloni, vicedegana de la Facultat d’Economia i Empresa, coordinadora de l’Olimpíada d’Economia.

Organització

  • Universitat de les Illes Balears: Vicerectorat d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat
  • Conselleria d'Educació i Universitat: Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres

Patrocini

  • Col·legi d’Economistes de les Illes Balears
  • El Corte Inglés
  • Banca March

 

Bases de Fase nacional. IX Olimpíada Espanyola d’Economia

La fase nacional de la IX Olimpíada Espanyola d'Economia se celebrarà a Còrdova els dies 26, 27 i 28 de juny de 2017; de l'organització se n'encarrega la Facultat de Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Còrdova.

Els alumnes que accedeixin a la fase nacional, han de tenir en compte que els continguts de la prova són d’Economia i d’Economia de l’Empresa de batxillerat. Aquesta informació es publicarà a la pàgina web de l’Olimpíada nacional.

Per a més informació i detalls d'aquesta IX Olimpíada d'Economia, es pot consultar la pàgina web següent: <http://www.uned.es/olimpiadadeeconomia>.