Activitats a Mallorca 2018-19

Què és (i què no és) el trastorn per dèficit d?atenció i hiperactivitat, TDAH

El TDAH és un trastorn molt prevalent en la infància, amb moltes implicacions en el desenvolupament de l’infant, en l’àmbit familiar, de relació amb els altres i també escolar. Però, a més a més, és un trastorn controvertit: hi ha professionals i investigadors que fins i tot neguen que existeixi i després hi ha múltiples creences i propostes d’intervenció extremadament variades. Tot plegat fa, com sovint passa, que l’excés d’informació creï desinformació.

Objectiu

L’objectiu de la xerrada serà explicar clarament què és el TDAH, com s’ha d’entendre, avaluar i diagnosticar, com s’ha de diferenciar de tot el que no és TDAH, i com s’ha d’abordar.

Destinataris

  • Pares i mares de primària, ESO, batxillerat i FP

Dates, horari i lloc

  • De novembre de 2018 a maig de 2019 (dates a concretar)
  • Campus universitari

Ponents

Personal de la Unitat d’Assessorament Psicològic Infantil (UAPI). Coordinador: Dr. Mateu Servera Barceló, professor titular d'universitat del Departament de Psicologia.

La Unitat d’Assessorament Psicològic Infantil (UAPI) va néixer l’any 2007 com una unitat de suport als infants del PDI, del PAS i dels estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB). La UAPI forma part de les unitats del Servei Universitari d’Atenció Psicològica (SUAP-UIB) i de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). El seu principal objectiu és potenciar la translació dels coneixements científics en el camp de la psicopatologia infantil a l’àmbit clínic, de manera que s’ajudi a millorar els procediments d’avaluació, diagnòstic, assessorament i tractament per millorar la vida dels infants, els pares i els educadors.

Inscripció

  • Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a <seras@uib.cat> amb les seves dades personals (nom, llinatges, curs i centre educatiu).
  • Es concretaran les dates entre les persones interessades
  • Activitat gratuïta

Nota: Per al bon desenvolupament i l’aprofitament de la xerrada, es prega la màxima puntualitat i la disposició oportuna del lloc i dels recursos necessaris.